Opleiding Suzuki Fluitdocent

De Suzuki Methode en muziekeducatie voor zeer jonge kinderen

In vele landen is een groeiende belangstelling voor muziek educatie voor zeer jonge kinderen. Het cursusaanbod voor deze leeftijdsgroep groeit mee. Op muziekscholen worden kleutercursussen voor diverse instrumenten aangeboden en muziekdocenten experimenteren graag met deze leeftijdsgroep. In de praktijk merkt de docent vaak snel dat het moeite kost de werkwijze af te stemmen op de belevingswereld van jonge kinderen. De Suzuki methode heeft decennia ervaring met muziek lessen voor zeer jonge kinderen. Wereldwijd delen duizenden docenten deze ervaringen met elkaar.

ESA (European Suzuki Association) cursusleider

Binnen Europa verzorgen ESA (European Suzuki Association) opleiders de cursussen voor docenten.
Erkend ESA opleider en examinator Anke van der Bijl werkt sinds 1990 met de Suzuki methode voor fluit. Zij gaf lezingen, workshops en trainingen voor muziekdocenten in vele landen in Europa en zelfs ver daarbuiten. Samen met enkele collega's heeft zij de syllabus voor de opleiding tot Suzuki docent ontwikkeld die in heel Europa en Afrika wordt gebruikt.
Als voorzitter van het " ISA Flute committee" werkt Anke momenteel aan nieuwe uitgaves en opnames van het Suzuki fluitrepertoire tezamen met professor Takahashi de grondlegger van de Suzuki Fluit methode en collega's Takeaki Miyamae (Japan)Julia Breen (Australië) en Kelly Williamson (Canada)


Stacks Image 106

Structuur van de opleiding : Live of Hybrid (Zoom)

De Suzuki docentenopleiding is opgezet volgens de syllabus van de European Suzuki Association (de ESA) en kent 5 niveaus (zogenaamde levels ) in oplopende moeilijkheidsgraad. Gemiddeld duurt een level 1-2 jaar. Het is niet nodig alle levels te behalen.

Doel van de opleiding is de cursist te begeleiden in het werken volgens de Suzuki principes : Auditief, speels en kindgericht lesgeven, omgaan met ouders in de les, behandelen van de leerdoelen van het Suzuki repertoire, aanleren van technieken voor individuele en groepslessen.
Een "level" bestaat uit 7-9 cursusweekends en minimaal één workshop met leerlingen. Het aantal lesdagen wordt aangepast aan het aantal deelnemers. In de "hybride" cursus combineren we online sessies met live workshops.

Privacy verklaring :
Cookies zijn helaas niet te vermijden maar wij verstrekken geen data aan derden !
Gegevens van onze leerlingen staan in onze database en worden alleen gebruikt om te communiceren over activiteiten waaraan de leerling deelneemt.