Concerten

Naast haar werkzaamheden als fluitdocent treedt Anke op als fluitiste met pianist Aad van der Velde ( Duo Veldwerk) en blaaskwintet de Eenhoorn

Duo Veldwerk

Stacks Image 59

Fluit-Piano duo

Duo Veldwerk bestaat uit fluitiste Anke van der Bijl en pianist Aad van der Velde.
Samen hebben zij een uitgebreid en gevarieerd repertoire opgebouwd met vrijwel alle standaardwerken voor fluit en piano van o.a. Bach, Blavet, Mozart, Schubert, Reinecke, Poulenc, Gaubert, Widor, Fauré, Liebermann, Piazolla en Prokofiev.
Zij geven naast reguliere concerten ook huiskamerconcerten en treden op als muzikale omlijsting bij exposities en kerkdiensten.
Desgewenst geven Aad en Anke ook thema concerten, zoals bijvoorbeeld hun programma met repertoire gebaseerd op "Fatale Liefdes" met muziek van Gluck, Schubert en Poulenc.

Aad van der Velde

Stacks Image 53
Aad van der Velde is pianist, hoboïst en dirigent. Aan het het Amsterdams Conservatorium studeerde hij piano bij Debora Land en hobo bij Carlo Ravelli. Door orkestspel en koorbegeleiding kwam hij in het directiecircuit terecht. Vervolgens ging hij naar het Rotterdams  Conservatorium en studeerde daar bij Arie van Beek orkestdirectie. Sindsdien houdt Aad zich bezig met ensemblespel, het begeleiden van koren en solisten alsmede het dirigeren van koren en orkesten, waaronder het Gouds Symfonieorkest.

Blaaskwintet de Eenhoorn

Stacks Image 72
Blaaskwintet de Eenhoorn bestaat uit 5 professionele musici
Fluit : Anke van der Bijl
Hobo : Menno Boetes
Klarinet : Lianne Vreugdenhil
Hoorn : Eelkje van der Woude
Jeroen Duindam : Fagot
Zij spelen muziek uit diverse stijlperiodes. Op hun repertoire staan blaaskwintetten van Reicha, Danzi, Farkas, Milhauld, Klughardt, Agay en Malando.
Pianist Aad van der Velde vult hen aan bij werken voor sextet.(van o.a.. Rheinberger, Thuille en Farrenc)

Privacy verklaring :
Cookies zijn helaas niet te vermijden maar wij verstrekken geen data aan derden !
Gegevens van onze leerlingen staan in onze database en worden alleen gebruikt om te communiceren over activiteiten waaraan de leerling deelneemt.