Anke van der Bijl

Fluitdocent Anke van der BijlStacks Image 225Na haar conservatoriumstudie fluit heeft Anke verder gestudeerd bij Abby de Quant. Zij volgde masterclasses bij Peter Lukas Graf, Geoffrey Gilbert, Wissam Boustany en Andras Adorjan en studeerde ensemble leiding en arrangeren bij Henk Alkema. Haar Suzuki fluit opleiding bij het British Suzuki Institute in London en het Colorado Suzuki Institute in de VS rondde zij af met een Post Graduate bij Toshio Takahashi aan het Talent Education Research Institute in Matsumoto, Japan. In Zwitserland en Italië volgde zij muziekopleidingen specifiek gericht op het jonge kind.
Anke geldt inmiddels als specialist op het gebied van muziekeducatie voor het jonge kind. Zij verzorgt lezingen en cursussen aan muziekdocenten over de hele wereld van Moskou tot New York. Als gastdocent bij internationale workshops geeft ze masterclasses en concerten. Dit bracht haar o.a. in Japan, Engeland, Italië, Zwitserland, Finland, België, Denemarken en Spanje, en in 2017 en 2019 zelfs in Auckland, Nieuw Zeeland. Zij vond het een eer in 2016 te mogen doceren aan het Royal College of Music en de Suzuki fluitgroepen te leiden tijdens het Gala concert in de Royal Albert Hall.
Tegenwoordig richt ze zich vooral op wat ze het allerliefste doet: Het geven van muziekles aan leerlingen in en om Gouda.
Als fluitiste treedt Anke op met pianist Aad van der Velde en met Blaaskwintet de Eenhoorn.
Stacks Image 292


Privacy verklaring :
Cookies zijn helaas niet te vermijden maar wij verstrekken geen data aan derden !
Gegevens van onze leerlingen staan in onze database en worden alleen gebruikt om te communiceren over activiteiten waaraan de leerling deelneemt.